Skip links

Teambuilding voor bedrijven

Een geslaagde teambuilding met Ervarend Leren

Een prettig functionerend team ontstaat niet vanzelf. Net als een goede relatie dient er continue in geïnvesteerd te worden. Het loont uw bedrijfssfeer te bevorderen. U zult zien dat de resultaten omhoog schieten. Voor teambuilding binnen bedrijven maakt het team van Opporren gebruik van de effectieve methode Ervarend Leren.

Voor wie is Ervarend Leren?

Deze methode is voor iedereen. Het verbeteren van samenwerking in teams vergt continue aandacht.

Er kunnen duidelijke signalen zijn dat het tijd is voor een opfrisser. Werkt iedereen op zijn eigen eiland? Is er een gebrek aan communicatie? Zijn er veel irritaties op de werkvloer? Soms ontstaat er meer tegenwerking dan samenwerking en kan een teambuilding activiteit uitkomst bieden.

Het geheim van deze methode

Het geheim van Ervarend Leren is dat het nooit saai wordt. Het is een actieve en creatieve teambuilding voor bedrijven. De activiteiten zijn speciaal gericht op het verbeteren van prestaties en productiviteit. Denk aan: open communicatie, afstemmen en meer vertrouwen creëren. Samen is belangrijk en winnen is bijzaak.

Na een training zult u merken dat uw team:

 • Meer wederzijds begrip heeft
 • Een positievere attitude heeft
 • Initiatiefrijker is
 • Gemotiveerder is
 • Toegenomen zelfbewustzijn heeft
 • Meer wederzijds vertrouwen toont

Zo werkt het

Tijdens trainingen maken onze trainers gebruik van verschillende spelvormen. Deze worden speciaal toegespitst op de vraagstukken van uw groep. Zo kunnen we voldoen aan de werkelijke behoeften van uw team.

Hoewel elke spelvorm op zichzelf staat,  bestaat het programma uit een  vaste structuur:

 1. De teambuildingsworkshop begint met een informele ijsbreker
 2. Daarna gaan we over tot de kern, welke bestaat het volgende patroon:
  1. Kernactiviteit
  2. Actieve reflectie
  3. Losmaker
  4. Kernactiviteit
  5. Actieve reflectie
  6. Losmaker
  7. Et cetera…
 3. Deze lus wordt naar behoeven herhaald in de training. Elke kernactiviteit bestaat uit een spelvorm die er speciaal op gericht is om een bepaalde kwaliteit van uw team te verbeteren. Tijdens de actieve reflectie bepaalt de trainer het volgende spel. Hierdoor ontstaat de flexibiliteit in onze methodiek.
 4. We eindigen de teambuildingssessie met een toepasselijke afsluiter.

Tijdens de kernactiviteit en actieve reflectie is de groep fysiek en mentaal intensief bezig. De losmakers bieden de nodige ruimte voor ontspanning. Deze afwisseling noemen wij de ‘Experience Wave.’ Hierdoor komt de groep in een flow die de training effectiever maakt.

Onze activiteiten vinden plaats op een van de prachtige locaties in het landelijke Twente. Een mooie omgeving voor een stevige heisessie. Maar we kunnen ook  naar je toe komen.

Maak uw team top!

Een goed functionerend team is als een geoliede machine. Het vergt regelmatige aandacht om de goede samenwerking in een team te onderhouden. Een team dat – met elkaar – gaat voor het beste resultaat.

Wij zijn gespecialiseerd in het bevorderen van open communicatie, het pakken van verantwoordelijkheid en de versterking van een team. Bent u op zoek naar een effectieve teambuilding? Neem dan gerust vrijblijvend contact op. Samen kijken we wat er mogelijk is.

Benieuwd naar meer?

Wij gaan graag persoonlijk in gesprek

De programma’s van Opporren zijn gebaseerd op Ervarend Leren. Onderzoek wijst uit dat Ervarend Leren invloed heeft op zelfinzicht, motivatie, zelfbewustzijn, vertrouwen en wederzijds begrip.