Skip links

Oprichting

Ico Jongerden is een leven lang buitensporter en buitenmens, de oprichting van Kano Buitensport Twente in 1986 was daarvan een logisch gevolg. Dit leidde tot het almaar groeiende besef, dat samen buiten bezig zijn een onuitputtelijke bron vormt voor het verbeteren van samenwerkingen en persoonlijke ontwikkeling.

Ervarend Leren

Met Buitensport Twente heeft hij ervaren dat de deelnemers aan zijn cursussen fantastische leermomenten beleefden. Om zijn kennis te vergroten, volgde hij de opleiding Trainer Ervarend Leren en is hij nu Postgraduaat Adventure Education van de Hogeschool Odisee, Brussel.

Ontwikkeling door spelvormen

Buitensport is een effectieve toepassing voor ontwikkeling, zowel individueel als in groepsverband. Methodisch Ervarend Leren houdt in dat je werkt aan de hand van verschillende spelvormen. Hiermee worden processen in gang gezet die afstand hebben van de inhoud van werksituaties, maar wel de dynamiek tussen mensen en teams naar boven brengen.

Hard werken, vergaderingen, oud zeer, botsende belangen, initiatief nemen, frustraties, succes, plezier, teamverband, communicatie: alles komt aan bod. In onze meer dan 30 jaar ervaring leerden wij dat Methodisch Ervarend Leren in combinatie met buitensport altijd kansen schept.

Per 1 februari 2019 zijn wij verder gegaan als Opporren. Dit staat voor activeren, stimuleren, aanwakkeren: alles wat wij bereiken met Methodisch Ervarend Leren!

Bij Opporren maken wij het onbewuste bewust en bespreekbaar!

Tot binnenkort bij de trainingslocatie.

Team Opporren

Benieuwd naar meer?

Wij gaan graag persoonlijk in gesprek

De programma’s van Opporren zijn gebaseerd op Ervarend Leren. Onderzoek wijst uit dat Ervarend Leren invloed heeft op zelfinzicht, motivatie, zelfbewustzijn, vertrouwen en wederzijds begrip.