Skip links

Solar Team Twente


Date:
19 februari 2019

Van een groep studenten naar een team

Focus en verantwoordelijkheid: deze twee onderdelen stonden centraal tijdens de eerste teambuildingssessie van Solar Team Twente bij Opporren. Onder leiding van Ico Jongerden en Roy McCoy voerde het solarteam verschillende opdrachten met Methodisch Ervarend Leren uit om te werken aan een nog sterker team en de aanwezige verschillen in persoonlijkheid boven tafel te krijgen.

Samen sta je sterker

Tijdens de sessie werden verschillende coöperatief gerichte opdrachten uitgevoerd. De opdrachten, die op het eerste oog vrij eenvoudig leken, bleken al snel de nodige focus te vergen, om succesvol af te ronden. Alleen met een goed plan, duidelijke communicatie, concentratie bij alle teamleden en vooral een diepgaande reflectie werden de opdrachten voltooid.

Van productieteam naar raceteam
“

Naast een productieteam moeten we straks in Australië een raceteam zijn. Een teambuilding als deze is daarvoor essentieel. Tijdens de opdrachten van de teambuilding moeten we nadenken over hoe wij als team inspelen op problemen en uitdagingen. Nu gaat dat misschien nog om een eenvoudige opdracht, maar straks hangt daar mogelijk de winst van de Bridgestone World Solar Challenge vanaf,” vertelt Annelies Dekker, teamleider van het solarteam.

Diepgaande reflectie

Na afloop van iedere opdracht kwam het team bij elkaar om het proces te evalueren. De leerpunten werden besproken en meegenomen naar de volgende opdracht.  “Evaluatie ondersteunt het gewenste groepsproces ,scherpt de attitude aan, en vergroot het wederzijds begrip,” aldus Ico Jongerden. Tijdens de middag was een duidelijke leercurve zichtbaar bij het team. De middag werd afgesloten met twee duidelijke lessen: blijf geconcentreerd tijdens het werk en neem verantwoordelijkheid.

Benieuwd naar meer?

Wij gaan graag persoonlijk in gesprek

I am promo text. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.